Economia 20/06/2014

CCOO alerta que l'acord d'horaris comercials de Barcelona provocarà conflictes laborals

El sindicat considera que declarar la ciutat municipi turístic només beneficia al sector comercial més potent i influent en detriment de les zones menys cèntriques

Efe
1 min

BarcelonaCCOO veu més inconvenients que avantatges en l'acord d'horaris comercials que declara Barcelona ciutat turística durant els propers juliol i agost i permet als establiments obrir els diumenges de les deu del matí a les sis de la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sindicat considera que aquest canvi provocarà un empitjorament de les condicions laborals i la qualitat del comerç, a més de conflictes en les hores de treball i les compensacions horàries.

"L'ampliació d'horaris no afavoreix el comerç, sinó només a un sector molt delimitat territorialment, econòmicament potent i amb molta influència", assenyala CCOO en un comunicat.

L'acord, pactat pels grups del PP i de CiU de l'Ajuntament de Barcelona, afecta els districtes de Ciutat Vella i l'Eixample i algunes zones de Gràcies, Sants i Sant Martí. Per aquest motiu, el sindicat defensa que l'ampliació d'horaris en aquestes zones sotmet a una pressió "que es pot considerar deslleial" a les zones no turístiques. D'altra banda, CCOO creu que la mesura fa desaparèixer "la competència i l'equitat".

stats