Tecnologia
Economia 11/05/2022

CCOO guanya les primeres eleccions sindicals a Glovo

La divisió de supermercats de la plataforma a Catalunya escull un comitè d'empresa

1 min
Un dels repartidors de la plataforma Glovo.

BarcelonaLa llista de CCOO ha guanyat les primeres eleccions sindicals a la divisió de supermercats de Glovo. Els comicis es van celebrar entre ahir i aquest dimecres amb una urna itinerant que ha visitat els vuit establiments de la plataforma catalana a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. Els 286 treballadors que estaven cridats a la votació han escollit un total de 13 delegats sindicals, dels quals 10 són de CCOO i 3 de la UGT, que també es presentava als comicis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals han destacat que les eleccions s'han organitzat sense incidents. El comitè resultant serà el primer que es posi en marxa per començar a negociar les condicions laborals directament amb l'empresa, després d'anys d'enfrontaments a través dels tribunals i d'una llei rider aprovada per aconseguir la condició d'assalariats dels repartidors de Glovo i la resta d'aplicacions de repartiment.

Precisament, aquestes eleccions s'han pogut celebrar perquè ja hi ha treballadors als supermercats de l'aplicació amb més de sis mesos d'antiguitat i que, per tant, poden triar els seus propis representants sindicals. Una de les primeres batalles (després que la vaga de l'estiu passat aconseguís que Glovo instal·lés espais de descans i lavabos per als riders als locals) serà negociar un conveni propi, ja que fins ara la companyia s'acull al de comerç. Encara hi ha una part majoritària dels missatgers de Glovo, però, que segueixen sent autònoms i a qui el comitè no podrà representar legalment.

stats