Economia 01/05/2016

CCOO i UGT aprofiten el Primer de Maig per reclamar un canvi al govern espanyol

PSOE, Podem, IU i Ciutadans s'apunten a la demanda de derogar la reforma laboral

Ara
2 min
Els líders de la UGT i CCOO a la capçalera de la manifestació de Madrid.

MadridMilers de persones han participat aquest diumenge en les 76 manifestacions convocades per CCOO i UGT arreu de l'Estat amb motiu del Primer de Maig. Unes manifestacions en què els dos sindicats majoritaris han fet una crida a la participació en les previsibles eleccions generals del mes de juny per forçar un canvi de govern.

Després de la manifestació central de Madrid, els secretaris generals dels dos sindicats, Ignacio Fernández Toxo (CCOO) i Josep Maria Àlvarez (UGT), han coincidit a exigir als partits d'esquerres que es posin d'acord, i han demanat que la jornada reivindicativa serveixi perquè incloguin en les seves agendes les demandes dels sindicats.

En el seu discurs final, el nou secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha exigit al govern espanyol que abandoni l'argument que no hi ha diners i ha assegurat que els sindicats tenen el compromís d'aconseguir que la riquesa es reparteixi equitativament.

Àlvarez ha titllat de "pocavergonyes" els que s'emporten les seves fortunes a paradisos fiscals, i també s'ha preguntat com pot sentir-se satisfet el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, amb l'evolució de l'economia i l'ocupació a l'Estat.

El líder de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha valorat l'assistència a la manifestació de representants polítics del PSOE, Ciutadans, IU i Podem, i ha indicat que el pitjor no és que s'hagin de repetir les eleccions, sinó que es torni a caure en els errors que fins ara ha comés el govern del PP.

Per això, Toxo ha dit que l'esquerra té "l'obligació" de posar-se d'acord i ha demanat als ciutadans que votin "massivament".

A la manifestació de Madrid hi ha anat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que ha insistit en la necessitat d'una llei d'igualtat salarial entre homes i dones i a "aconseguir unes pensions justes i una feina digna". "Cal un canvi en favor de les persones i les majories socials", ha dit Sánchez, que també ha demanat pensions justes i ha apostat per un diàleg social per reconstruir el Pacte de Toledo.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha anat a la manifestació de Puertollano per donar suport als treballadors de la central tèrmica d'Elcogas. Iglesias ha declarat que si guanya les eleccions demanarà al PSOE que es posi al seu costat "com a aliat", però ha demanat als socialistes que rebaixin el to.

Iglesias també ha demanat la derogació de les dues últimes reformes laborals, "no perquè siguin injustes, sinó perquè són ineficaces".

A la manifestació de Madrid també hi ha anat la portaveu de Ciutadans, Begoña Villacís, que ha destacat que el seu partit aposta per una reforma de la llei laboral perquè les darreres modificacions han estat "només estètiques". Villacís ha dit que els ciutadans de classe mitjana són els principals afectats de la crisi per culpa dels contractes porqueria que animen a viure en precari.

stats