Economia 10/08/2015

Indignació a la Cecot per la "insuficient" inversió a Catalunya en els pressupostos de l'Estat

La patronal catalana denuncia la "infrainversió permanent i sistemàtica que pateix Catalunya des de fa 30 anys"

Europa Press
1 min
La Cecot portarà a Europa 
 La indemnització pel Castor

BarcelonaLa patronal catalana Cecot ha assegurat aquest dilluns que sent "indignació" davant la publicació dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2016, i ha qualificat d'"insuficient" la inversió a Catalunya, que el govern de Mariano Rajoy ha xifrat en un 10,7% del conjunt autonòmic. Per a l'entitat, la distribució "és poc equitativa, ineficient, insostenible i poc intel·ligent", segons ha informat en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, la Cecot ha expressat que aquests pressupostos evidencien que "no hi ha racionalitat econòmica ni esperit de generar competitivitat de país" i ha criticat la "infrainversió permanent i sistemàtica que pateix Catalunya des de fa 30 anys".

Segons el president de l'entitat, Antoni Abad, els pressupostos dificulten la reactivació de l'economia espanyola, la creació de llocs de treball de qualitat i van en sentit contrari a establir un nou model econòmic per al país.

Abad ha lamentat que la despesa en indústria caigui en un 9,5% i ha carregat contra els 468 milions d'euros addicionals per a polítiques del foment de l'ocupació, malgrat l'estalvi de 5.480 milions en prestacions d'atur.

stats