Economia 15/06/2012

Celsa Atlàntic tancarà les dues plantes de Laminaciones Arregui a Àlaba

La mesura suposa l'acomiadament de 358 persones

Efe
2 min

VitòriaCelsa Atlántic ha anunciat avui el tancament de les seves dues fàbriques alabeses (antiga Laminaciones Arregui), on treballen 358 persones, davant la "impossibilitat" d'arribar a un acord amb el comitè d'empresa per posar en marxa un pla alternatiu que permeti la continuïtat de l'activitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Celsa Atlántic, que té la seva seu social a Catalunya, ha indicat que dilluns que ve comunicarà a l'autoritat laboral el tancament de les dues plantes, l'una situada a Vitòria i l'altra a Urbina, dedicades a la fabricació de tubs d'acer i de fleix.

La direcció de l'empresa, ja havia anunciat fa unes quantes setmanes la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció per a la totalitat de la plantilla.

Tot i això, posteriorment va plantejar substituir aquest ERO per un pla que proposava la sortida de 91 treballadors, el 20 per cent de la reducció salarial i altres mesures de flexibilització de jornades i sous.

Després de diversos dies de negociacions entre la direcció i el comitè, en què no s'ha arribat a un acord, l'empresa ha determinat executar l'expedient d'extinció per a tota la plantilla, fet que suposa el tancament de les dues fàbriques.

L'empresa ha explicat que la decisió del tancament es deu a la "falta de viabilitat" dels dos centres productius alabesos que "registren pèrdues continuades des de l'últim trimestre de 2008".

Celsa Atlántic ha precisat que l'origen d'aquest problema està en la seva "falta de competitivitat" com a conseqüència de les condicions actuals del mercat ja que la crisi econòmica ha tingut efectes "molt negatius" en el sector metal·lúrgic amb caigudes del mercat nacional "superiors al 50 per cent".

Respecte a les condicions que plantejarà per als 358 treballadors que seran acomiadats, Celsa Atlántic ha assenyalat que la companyia "seguirà els cursos legals previstos per a aquest tipus de situacions".

stats