Centenars de taxistes protesten amb una marxa lenta per Barcelona contra el retorn d'Uber

La manifestació s'acabarà al Parlament, on Élite Taxi reclamarà a les institucions que sancionin l'apli

ARA
2 min
Els taxistes baixen per la Via Laietana per protestar contra Uber.

BarcelonaCentenars de taxis participen aquest dijous en la marxa lenta convocada a Barcelona per l'associació Élite Taxi per protestar pel retorn d'Uber a la capital catalana. La protesta pretén creuar la ciutat des de la plaça Espanya fins al Parlament de Catalunya, al Parc de la Ciutadella. Els vehicles s'han concentrat a primera hora del matí a les Torres Venecianes i han avançat en manifestació lenta per Urgell fins a arribar a la Gran Via, cosa que complica la circulació pels carrers de l'Eixample.

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha assegurat que almenys 2.000 taxis estan participant a la marxa lenta, en el que considera una mostra "brutal" de rebuig des del sector al retorn d'Uber. Els taxistes han baixat per la Via Laietana, ocupant tots els carrils excepte un, fins a arribar a la plaça Antonio López, on es manifestaran davant la seu de la patronal Foment del Treball, i continuaran després fins al Parlament.

El retorn d'Uber a Barcelona ha enervat el sector del taxi, i l'Institut Metropolità del Taxi (Imet) ha amenaçat amb sancions la plataforma si segueix operant sense tarifa de preu tancat (T3).

Uber demana frenar "la campanya d'intimidació"

Per la seva banda, l'aplicació de transport Uber ha demanat en un comunicat a les autoritats catalanes que prenguin mesures per frenar "la campanya d'intimidació" que, assegura, estan impulsant alguns sectors de taxistes. L'empresa ha apuntat que aquesta estratègia provoca que "molts taxistes tinguin por de sortir a treballar" i ha assegurat que des que van reprendre l'activitat, dimarts passat, han rebut més de 10.000 peticions de viatges a la ciutat.

La companyia californiana assegura que l'Institut Metropolità del Taxi els ha reclamat més documentació, que es remetrà aquests pròxims dies, i insisteix en la legalitat del seu servei. Així mateix, Uber ha explicat que continua treballant per poder operar amb la tarifa T3 de preu tancat, a més del mode taxímetre obligatori. 

stats