Publicitat
Publicitat

El banc central rus eleva el tipus d'interès al 17% per frenar la devaluació del ruble

Les autoritats monetàries russes actuen després que el ruble patís aquest dilluns la pitjor caiguda des del 1998

El Banc Central de Rússia va elevar aquesta matinada el tipus d'interès del 10,5 al 17% anual per frenar els riscos relacionats amb la devaluació del ruble i la inflació, que ha crescut considerablement, segons un comunicat. El tipus d'interès ja havia estat revisat a l'alça dijous passat, un 1%.

"Aquesta decisió està destinada a limitar un augment substancial dels riscos de depreciació del ruble i els riscos d'inflació", va assenyalar l'entitat emissora en el comunicat.

El ruble es va enfortir considerablement després d'aquesta decisió del Banc Central i va recuperar part de les pèrdues de dilluns, quan la moneda va registrar la seva major caiguda en un dia des de 1998.

El ruble havia marcat la vigília nous mínims històrics en caure fins als 78,8 per euro i els 63,4 per dòlar poc abans del tancament de la borsa moscovita causa de la major caiguda dels preus del petroli en els últims cinc anys.

D'aquesta manera, la moneda russa s'hauria depreciat un 88% respecte al dòlar des de principis d'any, mentre que en la crisi de 2000-2009 la depreciació va ser del 57%.

Finalment, quan va tancar el parquet moscovita el ruble va pujar i es va situar en 59,5 per dòlar i 73,9 per euro.

El Banc Central de Rússia va fixar el dilluns les cotitzacions oficials, que entraran en vigor a partir d'aquest dimarts, a 58,3461 rubles per dòlar i 72,6642 rubles per euro.

L'Organització de Països Exportadors de petroli (OPEP) ha informat aquest dilluns que el seu barril de cru es va cotitzar divendres a 58,65 dòlars, la primera vegada en més de cinc anys que se situa per sota dels 60 dòlars.

2018 anàlisi

Més continguts de