Economia 17/05/2019

El Cercle d'Economia demana als partits més propostes en clau europea

L'entitat empresarial reclama "cultura de l'acord" per portar estabilitat política a Espanya

Ara
1 min
El president del Cercle d'Economia, Juan José Bruguera

BarcelonaEl Cercle d'Economia ha reclamat que els partits polítics que es presenten a les eleccions europees incrementin les seves propostes en clau comunitària. El Cercle considera que per garantir que els electors puguin votar de manera "fonamentada" resulta "indispensable que els partits polítics ofereixin propostes del seu projecte per a Europa".

En una nota d'opinió publicada aquest dimarts, l'organització econòmica diu que "l'agenda europea ha de ser objecte d'atenció prioritària", així com "el reforçament del paper d'Espanya a Europa ha de ser compartit per una àmplia majoria parlamentària, pel món empresarial i les diverses entitats que conformen la societat civil".

"No es tracta únicament de l’orientació política que ha d’adquirir la Unió en els pròxims cinc anys. El que es discuteix és el mateix sentit i continuïtat del projecte europeu tal com l’hem conegut", afegeix.

Estabilitat a Espanya

El Cercle va reclamar als partits responsabilitat i voluntat de diàleg per garantir l'estabilitat política i econòmica que, a parer seu, necessita Espanya. "El protagonisme resideix ara en els partits polítics. Només a ells els correspon teixir les aliances per garantir l’estabilitat que requereixen les circumstàncies", insisteix el text publicat per la institució. "Enrere han quedat dècades d’un bipartidisme imperfecte que afavoria l’estabilitat parlamentària i governamental. Ara aquesta estabilitat i governabilitat l’hem de buscar en la cultura de la negociació i l’acord", diu el Cercle.

La institució empresarial organitzarà, entre el 30 de maig i l'1 de juny, les seves jornades anuals a Sitges, on seran presents economistes, empresaris i polítics, entre els quals el president de la Generalitat, Quim Torra; la ministra d'Economia, Nadia Calviño, i el president de CaixaBank, Jordi Gual.

stats