Economia 20/10/2017

Ciments Molins trasllada la seva seu social a Madrid

L'empresa també ha decidit traslladar el seu hòlding que gestiona les inversions internacionals

Ara
1 min
El vicepresident de la cimentera, Joan Molins, i el conseller delegat, Julio Rodríguez.

BarcelonaEl consell d'administració de Ciments Molins ha decidit aquest divendres traslladar la seva seu social de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) a Madrid. A través d'un comunicat, la cimentera ha justificat la seva marxa a causa de "l'actual situació política i social que es viu a Catalunya i de la inseguretat jurídica que això provoca".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el mateix text, també explica que el trasllat de la seva seu social té com a objectiu "salvaguardar els interessos del grup, de marcat caràcter internacional, i garantir les operacions". Així, la companyia ha decidit traslladar a Madrid la seu de Cemolins Internacional, el hòlding a través del qual gestionen les inversions en societats internacionals. De fet, és a l'estranger on l'empresa hi té la seva principal font de negoci. Bona prova d'això és la inversió que va tancar aquest darrer mes de maig: en total, 350 milions d'euros per incrementar la producció de ciment, la major part, destinada a països emergents.

Malgrat tot, el grup presidit per Joan Molins ha remarcat que mantindrà la seva activitat habitual, així com les seus socials de les societats industrials que té a Catalunya. Es tracta de Ciments Molins Industrial, Promsa o Propamsa.

La companyia, controlada en un 91% per la família Molins, va guanyar 20,5 milions d'euros el primer trimestre del 2017, un 33% més que el mateix període de l'any passat. Durant el darrer exercici, la cimentera va registrar uns guanys per valor de 64 milions d'euros.

stats