Economia 09/04/2015

La CNMV confia que en un mes es puguin desbloquejar els fons de Banco Madrid

Elvira Rodríguez evita pronunciar-se sobre si la intervenció de l'entitat va ser correcta

Europa Press
2 min
Elvira Rodríguez presideix la CNMV, qüestionada ara pel Tribunal de Comptes.

MadridLa presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Elvira Rodríguez, preveu que els inversors puguin accedir als fons que tenen congelats a Banco Madrid, actualment en concurs de creditors, en el termini d'un mes. Després de participar en la XXII Trobada del sector financer, organitzada per ABC, Deloitte i la Societat de Taxació, Rodríguez ha volgut expressar tranquil·litat als afectats de Banc Madrid i ha indicat que la seva inversió "ara està congelada", però podran recuperar-la " en el moment en que els comptes no estiguin a l'entitat". "Estem treballant en això. Serà el més aviat que pugui", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El passat 31 de març, el comitè executiu de la CNMV va nomenar Cecabank entitat dipositària dels actius i fons de Banco Madrid. També va encomanar a Renta 4 Gestora la gestió de les institucions d'inversió col·lectiva (IIC), actualment gestionades per Banco Madrid Gestió d'Actius.

En aquest sentit, Rodríguez ha recordat que els treballs de traspassos de la dipositaria de van començar fins i tot abans que Banco Madrid estigués concursat, però ha precisat que aquest procés "porta un temps". Així, ha avançat que en el moment en què el traspàs s'executi es desbloquejaran les inversions de sicavs i fons.

Seguretat jurídica

En paral·lel, la CNMV treballa perquè des de la gestora o banc es comuniqui als partícips i inversors quines són les seves possibilitats i drets. "La gestora està intervinguda, però té el seu propi consell d'administració", ha recordat. La presidenta del supervisor ha afirmat que la institució està donant tots els passos amb seguretat jurídica "perquè els inversors no es vegin perjudicats".

Rodríguez no ha volgut pronunciar-se sobre si la intervenció de Banc Madrid va ser correcta i ha al·legat que "sense ensenyar les cartes és molt fàcil tenir opinions".

També ha apuntat que quan el supervisor va tenir coneixement que s'anava a demanar concurs de creditors, primer es va decidir intervenir la gestora per anar controlant totes les operacions i així no perjudicar els inversors en IIC.

Després, el comitè executiu de la CNMV va prendre la decisió de traslladar la dipositària i la gestora de fons a altres entitats. "Aquí obrim el procés que ja està en marxa i que no és senzill", ha afegit, i alhora ha calculat que es podrà accedir als fons en el termini d'un mes, perquè hi ha qüestions que "estan raonablement resoltes".

stats