Economia 07/01/2015

La CNMV nega que les retribucions als seus directius fossin irregulars

El Tribunal de Comptes va denunciar que l'organisme va abonar a la seva alta direcció 311.367 euros de forma indeguda

Efe
1 min
La presidenta de la CNMV, Elvira Rodríguez, va explicar al Congrés la manera com es van vendre participacions preferents.

MadridLa Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha assegurat que al 2013 no va cometre "cap irregularitat" en els pagaments a directius. Segons la seva versió, les retribucions que van rebre els membres de l'alta direcció es van realitzar d'acord amb la legislació vigent, a diferència del que afirma el Tribunal de Comptes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un document, l'organisme fiscalitzador indicava que la CNMV va abonar 311.367 euros de forma indeguda als seus directius l'any 2013, dels quals 92.767 euros correspondrien a complements d'antiguitat i 218.600 al compliment d'objectius que no s'havien especificat amb anterioritat.

La CNMV ha afirmat que ja ha presentat al·legacions a l'informe i sosté que els complements variables percebuts per la directiva entren dins la normativa i estan vinculats al compliment d'objectius definits al Pla d'Activitats que el Consell d'Administració va aprovar.

La comissió supervisora admet un desfasament entre l'entrada en vigor d'un reial decret de febrer de 2012 i un altre de març que regulaven el règim retributiu dels directius d'empreses públiques i la reforma del mercat laboral. Però afirma que el desfasament es va produir perquè es va sol·licitar a l'advocacia de l'Estat un informe sobre l'aplicació de la norma i un cop rebut, es va aplicar. Així doncs considera que "les retribucions de l'exercici de 2013 no van superar les legals en cap cas".

stats