Economia 22/05/2015

Coca-Cola reobrirà la planta de Fuenlabrada com a centre logístic i industrial

La multinacional reincorporarà 250 dels 820 treballadors afectats per l'ERO mentre els sindicats reclamen que la fàbrica torni a obrir-se amb les mateixes condicions anteriors als acomiadaments

Europa Press
2 min
MANIFESTACIONS  Els treballadors de Coca-cola de Palma van protestar dissabte.

BarcelonaCoca-Cola Iberian Partners reobrirà la planta de Fuenlabrada (Madrid) com a centre d'operacions industrials i logístiques, que donarà suport a la xarxa de la companyia a tot l'Estat. L'empresa compliria així la sentència judicial que va anul·lar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que va suposar el tancament d'aquest i d'unes altres tres fàbriques embotelladores a Espanya. Tot i això, de moment només 250 dels 820 treballadors acomiadats podran tornar a reincorporar-se a la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Respecte als treballadors afectats pel tancament d'altres fàbriques que ja no existeixen com ara les d'Astúries, Palma de Mallora i Alacant, s'estudiaran les possibilitats per a la seva reincorporació als centres de treball de la seva mateixa ciutat que es mantenen actius actualment.

Compliment de la sentència

Davant aquest anunci, els sindicat CCOO ha fet arribar un comunicat a tots els mitjans en què denuncien que aquesta proposta no "s'ajusta a les condicions establertes per la sentència del Suprem" i reclamen que, segons la resolució, "tots els treballadors s'han de reincorporar als seus anteriors llocs de treball i amb les mateixes condicions que abans de l'acomiadament, la qual cosa implica "necessàriament" que la fàbrica embotelladora de Fuenlabrada torni a posar-se en marxa com a tal.

D'altra banda, l'embotellador únic de Coca-Cola a Espanya ha informat en un comunicat que en les reunions amb els representants sindicals s'ha tractat la reobertura del centre madrileny, una de les quatre plantes que havia tancat amb l'ERO que va suposar uns 800 acomiadaments i més de mig miler de prejubilacions.

Coca-Cola Iberian Partners ha enviat cartes a tots els treballadors i ha posat en marxa un sistema d'informació i atenció personal als afectats per l'expedient de regulació d'ocupació. D'aquesta manera, qui vulgui podrà optar per sol·licitar l'execució de la sentència del Suprem i ser readmès.

La companyia recorda que una majoria de treballadors va acceptar les condicions de sortida de manera "voluntària i individual", van cobrar les indemnitzacions i han s'han incorporat a altres empreses, pel la qual cosa poden optar per no reincorporar-se.

stats