Economia 21/02/2014

Coca-Cola i els sindicats tanquen sense acord la negociació sobre l'ERO, que pot fer-se efectiu en 15 dies

L'empresa manté el tancament de quatre plantes i una retallada de 700 empleats, que ofereix convertir en baixes voluntàries

Efe
1 min
MANIFESTACIONS  Els treballadors de Coca-cola de Palma van protestar dissabte.

MadridCoca-Cola Iberian Partners, l'embotellador únic de Coca-Cola, es plantejarà en els propers 15 dies si executa l'ERO –que afecta 1.190 treballadors i suposa el tancament de quatre plantes– després que la negociació amb els sindicats hagi acabat aquest divendres sense arribar a cap acord.

Segons han explicat fonts sindicals a Efe, l'acte del període de consultes s'ha tancat sense pacte amb CCOO i la UGT, que rebutgen la mesura que suposa 500 trasllats i 700 acomiadaments, que l'empresa ha ofert convertir en baixes incentivades voluntàries.

"S'obre ara un nou període en aquesta odissea del despropòsit empresarial, en el qual Coca Cola Iberian partners té un termini de 15 dies per executar el seu pla o modificar la seva fulla de ruta, temps que hauria d'aprofitar per canviar la seva posició i que aquest fet permeti donar una solució a un gran problema creat per ells mateixos", ha assenyalat el sindicat.

Per la seva banda, el director de relacions internacionals i comunicació de la companyia ha assegurat que "ens sorprèn enormement que, després del suport rebut ahir per la majoria dels treballadors consultats a l'oferta presentada per la companyia, els representants sindicals hagin refusat unes condicions que no s'han donat en cap cas similar a Espanya en els últims anys".

L'empresa ha recalcat que l'última oferta presentada, que elevava les indemnitzacions a 45 dies amb un màxim de 42 mensualitats, "hagués permès un mínim impacte en l'ocupació i unes condicions econòmiques molt favorables". "S'estava oferint una solució a cadascun dels afectats aconseguint així l'objectiu d'evitar els acomiadaments", ha indicat.

stats