Economia 23/01/2019

Colau: "Ningú entendria que els taxistes continuessin amb la vaga"

L'AMB aprovaria al març la nova regulació

Elisabet Escriche
2 min
Ada Colau, aquest diumenge en una atenció als mitjans de comunicació

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha deixat clar aquest dimecres al matí que "ningú entendria" que els taxistes continuessin amb la vaga després del principi l'acord de dimarts entre les administracions i els representants dels taxistes que van anar a la reunió sobre el decret que ha de regular les VTC.

Colau ha explicat que el fet que la Generalitat habiliti l'AMB a ampliar el temps de precontractació (cosa que farà en una hora) de Cabify i Uber és "un bon acord" que "ara sí" dona resposta al motiu del conflicte: diferenciar entre l'activitat dels taxistes i la dels VTC. "La proposta és bona, de sentit comú i confio que aquesta tarda donem per tancar el conflicte d'aquests dies", ha afegit.

L'alcaldessa ha assegurat que de la mateixa manera que divendres va criticar la precipitació del decret de la Generalitat, ara vol agrair l'esforç fet en els últims dies per arribar a aquest acord. "Tenim un acord que compartim entre administracions", ha subratllat.

Colau ha insistit que el decret de la Generalitat habilitarà les administracions locals i supramunicipals com l'AMB a ampliar aquest temps mínim, i ha afegit que el reglament preveu tenir la seva aprovació definitiva al ple de març mentre que el febrer es farà la seva aprovació inicial.

També ha deixat clar que la proposta de decret llei dóna “cobertura legal” al reglament que es va impulsar fa uns mesos des de l’Àrea Metropolitana i que va quedar bloquejat per manca de competència municipal en la matèria.

Sobre l’amenaça d’Uber i Cabify de marxar de Barcelona, l'alcaldessa ha convidat a les dues plataformes a quedar-se “sempre i quan no especulin, vulnerin drets fonamentals, i compleixin les regles del joc”.

L'alcaldessa ha declinat valorar la dimissió del fins ara portaveu del comitè de vaga del taxi, Tito Álvarez.

stats