Economia 16/01/2020

Disputa entre Colau i Collboni per l'ampliació de l'aeroport del Prat

El tinent d'alcalde hi dona suport, mentre que l'alcaldessa considera a priori que "no té sentit"

Ara
1 min
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a l'acte de Declaració d'Emergència Climàtica

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que "no té sentit" ampliar la tercera pista del Prat si abans no explica com reduirà les emissions. En una entrevista a TV3, ha assegurat que el govern municipal no fa un discurs contra l'economia ni contra les inversions, però ha demanat incentivar els desplaçaments curts amb tren. "Per fer vols llargs necessitem l'aeroport, però hem de coordinar-nos amb altres aeroports catalans i generar alternatives ferroviàries, per incentivar l'ús del tren per sobre de l'avió en distàncies curtes", ha expressat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aena ha posat sobre la taula allargar la tercera pista per ampliar la capacitat del Prat, cosa que ha obert un debat en l'equip del govern municipal de coalició, ja que mentre l'alcaldessa Ada Colau i la tinent d'alcalde Janet Sanz, les dues de Barcelona en Comú, han dit que "no té sentit", el primer tinent d'alcalde, el socialista Jaume Collboni, ha donat suport a l'ampliació sempre que es faci "seguint criteris ecològics".

Pel que fa al port de Barcelona, Colau ha afirmat que l'Ajuntament va demanar un informe tècnic sobre les emissions que genera aquesta infraestructura: "Abans de prendre decisions rellevants cal tenir un diagnòstic actualitzat".

I sobre la zona de baixes emissions (ZBE) de Barcelona, l'alcaldessa ha dit que és una primera mesura que derivarà en més restriccions prop de les escoles, residències de persones grans i centres hospitalaris sota el nom de "zones de superbaixes emissions".

stats