Economia 21/12/2021

Colau veu "manca de previsió" pel covid al Govern i demana ajuts "immediats" per als sectors afectats

Foment lamenta que el govern central no fes obligatòria la vacunació a la feina

2 min
President de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, rebent l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat la Generalitat per la "manca de previsió" i pel fet que s'hagin anunciat "mesures tan restrictives" per combatre la nova onada del covid "sense fases intermèdies i quan tothom ja té planificades les vacances de Nadal".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Colau s'ha reunit aquest dimarts amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en la segona reunió que mantenen per acostar posicions. Totes dues parts han estat en els últims temps molt distanciades i, des de la patronal, s'han mostrat habitualment crítics contra l'alcaldessa, a qui consideren poc sensible a les preocupacions de l'empresariat.

Ada Colau ha passat de puntetes sobre els temes que s'han tractat a la reunió –tot i que ha estat "profitosa i molt llarga"– i s'ha centrat en les noves restriccions anunciades dilluns pel Govern. Primer ha traslladat el seu "ple suport" als sectors més afectats –"especialment a l'oci nocturn"– i tot seguit ha demanat a la Generalitat que sigui "més ràpida en concretar mesures de suport". "El Govern hauria d'acordar immediatament els ajuts per a aquests sectors", ha insistit.

L'alcaldessa, per cert, ha confirmat que se suspèn l'acte de Cap d'Any que hi havia previst a les fonts de Montjuïc i ha explicat que aquest dimecres totes les àrees de l'Ajuntament mantindran una reunió per veure què fan amb la resta de la programació nadalenca. Això inclou la cavalcada de Reis, que "tant de bo" es pugui celebrar, ha dit.

Vacunació obligatòria

Per la seva banda, Josep Sánchez Llibre s'ha mostrat satisfet d'haver fet "un pas més per recuperar les relacions institucionals que han de tenir l'alcaldia de Barcelona i Foment del Treball".

Llibre ha sigut menys crític amb la Generalitat per les noves restriccions i ha dit que l'onada provocada per la variant òmicron ha agafat desprevinguts governs i sanitaris. Alhora, ha agraït que el president Pere Aragonès "es posés a disposició dels agents socials" el mateix dilluns i ha lamentat que el govern espanyol no imposés la vacunació obligatòria als centres de treball. "Ha estat un error important del govern central que no es fes el que s'ha fet a Itàlia o a Àustria", ha dit Llibre. Patronals com Pimec també van demanar aquesta obligatorietat, mentre que els sindicats s'hi van oposar en trobar-ho excessiu.

Ara bé, Llibre també ha demanat ajuts directes per als sectors afectats. "Quan a una empresa l'obliguen a tancar per una decisió governamental, hi ha una responsabilitat directa de l'estat", ha conclòs.

stats