Economia 01/03/2017

Colonial guanya el 34% menys per l'impacte de la reforma de l'impost de societats

El valor dels edificis a tancament d'any superava els 8.000 milions d'euros

Ara
2 min
Aprofitant la junta Colonial ha modernitzat el seu logo.

BarcelonaLa immobiliària cotitzada catalana Colonial va obtenir un benefici net de 274 milions d'euros el 2016, un 33,9% menys que l'any anterior, resultat que s'ha vist afectat fonamentalment per l'impacte de l'augment de l'impost de societats aprovat l'any passat a Espanya, segons ha informat la companyia.

Els comptes de la immobiliària participada pel fons sobirà de Qatar inclouen una despesa per impost de societats de 105 milions d'euros, 70 dels quals deriven de la pujada de la taxa aprovada l'any passat i la resta dels impostos diferits associats a les revaloritzacions dels actius.

En cas de descomptar aquests impactes negatius, Colonial presenta un benefici recurrent de 68 milions, un 83% superior al de l'exercici anterior.

Al tancament del 2016, la cartera patrimonial de la companyia va superar la cota dels 8.000 milions de valoració. En concret, presentava un valor de 8.069 milions d'euros, després de revaloritzar-se un 17%. En aquest suma s'hi inclou la participació del 15% que Colonial té com a primer accionista de la socimi Axiare.

El deute financer net se situava en 3.528 milions d'euros, un 18% més, per la política d'inversions en creixement mitjançant compres de nous actius que porta a terme l'empresa. Tanmateix, aquest import representa un 41,4% del valor dels actius.

En el pla operatiu, Colonial va elevar un 17% els ingressos registrats pel lloguer d'edificis, fins a sumar 217 milions d'euros, el 45% dels quals van provenir dels immobles que té a París. El benefici brut d'explotació (ebitda) es va situar en 220 milions, després d'un augment del 24%.

Durant l'any passat, la companyia va signar 93 contractes de lloguer d'oficines dels seus immobles, que sumen una superfície de 116.045 m2. Així, a la conclusió de l'exercici, comptava amb un grau d'ocupació del 97% de la cartera.

stats