Economia 06/03/2015

El jutge ordena la liquidació de Martinsa Fadesa

La immobiliària, un dels símbols de la bombolla a Espanya, té un forat patrimonial de 4.600 milions d'euros

Europa Press
1 min
De la llista ‘Forbes’ a fallida rècord: la caiguda de Fernando Martín

MadridEl Jutjat del Mercantil d'A Corunya ha dictat l'inici de la fase de liquidació de la immobiliària Martinsa Fadesa, després que la banca creditora no acceptés la proposta de reforma del conveni que va presentar l'empresa. La mateixa companyia va acabar sol·licitant la liquidació sense aconseguir “el percentatge necessari d'adhesions”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El jutge ha retirat la gestió de la companyia controlada i presidida per Fernando Martín als seus actuals gestors i ordena tornar a posar als administradors concursals de l'empresa durant el procés en què va esta immersa entre juliol del 2008 i el març del 2011.

El pla de liquidació de l'empresa ha estat encarregat a la firma consultora KPMG, Bankinter i l'advocada Antonia Madaleno. També hauran d'adjuntar un inventari actualitzat dels seus actius i un llistat de creditors.

Martinsa iniciarà la seva liquidació després de tancar l'exercici de 2014 amb un forat patrimonial de 4.603 milions d'euros. Segons l'informe de resultats de 2014 remesos a la CNMV, la immobiliària té actius valorats en 2.392 milions d'euros per fer front a un passiu total de 6.995 milions d'euros, dels quals 3.200 milions corresponen a un deute amb entitats financeres.

stats