Publicitat
Publicitat

Caiguda rècord de vendes del comerç a l'abril

En un any, la facturació del comerç s'ha desplomat un 11,3%

Les vendes del comerç minorista van caure l'abril a Catalunya un 11,3% en relació al mateix mes del 2011. Al conjunt de l'Estat, el descens també va ser de l'11,3%. És la caiguda més important des del febrer del 2009, en què van disminuir l'11,8%, segons dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Si es corregeix l'efecte calendari –la diferència en el nombre de dies hàbils del mes entre els diferents anys–, les vendes del comerç al detall han caigut un 9,8%.

Des de començament d'any, la facturació del comerç minorista a preus constants ha experimentat un descens del 5,9% respecte als quatre primers mesos del 2011.

Si no es tenen en compte les vendes en estacions de servei, que a l'abril van disminuir el 11,3%, la facturació en la resta de la distribució minorista va baixar un 11,1% en el quart mes de l'any.

En equipament personal, les vendes van baixar el 20,2%, mentre que en equipament de la llar es van desplomar el 15,1%, les d'altres béns van baixar el 9,2% i les d'alimentació, el 6,7%.

Totes les formes de distribució van disminuir les vendes. Destaquen les grans cadenes, que van experimentar una caiguda menor, amb el 8,1%, per sota de les empreses unilocalitzades (10,3%), les petites cadenes (12,6%) i les grans superfícies (16,9%).

L'ocupació del sector va baixar un 1,2% a l'abril. Tots els sectors van disminuir l'ocupació llevat de les grans cadenes, on va augmentar el 0,4%. En les grans superfícies van baixar el 4,2%, en les petites cadenes, el 4,1%, i en les empreses unilocalitzades, el 0,4%.

Les vendes al detall van caure en totes les comunitats autònomes i els màxims descensos van correspondre a Castella-la Manxa (14,6%), mentre que els menors es van registrar a Extremadura (8,3%), les Canàries (8,7%) i a les Balears (8,8%).

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT