Resultats empresarials

El Corte Inglés fa el seu millor resultat en 15 anys

El grup de grans magatzems tanca l'exercici amb guanys de 359 M€, un 73% més que un any abans

ARA
2 min
El Corte Ingles. Pere Virgili

BarcelonaEl grup de grans magatzems El Corte Inglés va disparar un 73,7% el seu benefici net recorrent durant l'exercici 2023-24 (que va tancar el 29 de febrer passat), fins als 359 milions d'euros, el millor resultat registrat per la companyia des del 2009, segons ha informat aquest dimarts l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant, el benefici net va ser de 480 milions, inferior al de l'any anterior, quan la xifra va quedar distorsionada pels ingressos extraordinaris, particularment fruit de les vendes d'actius. En els últims anys El Corte Inglés ha dut a terme diverses desinversions a través de la venda, sobretot, de grans immobles –com per exemple l'edifici que tenia a la plaça Francesc Macià de Barcelona– per obtenir una liquiditat addicional que ha dedicat en bona part a retallar el deute. De fet, aquest últim any l'empresa l'ha pogut reduir fins als 2.059 milions, el nivell més baix dels últims 16 anys.

Pel que fa a les vendes, la companyia amb seu a Madrid va tancar l'exercici amb 16.333 milions facturats, una pujada del 5,4% respecte a l'any anterior. El gruix dels ingressos, 12.845 milions, correspon a la divisió de comerç minorista, que engloba tota la xarxa de botigues i grans magatzems de la companyia. En aquesta àrea, l'empresa destaca el "fort" posicionament dintre dels comptes de la moda, que inclou les marques pròpies i la venda de col·leccions de marques externes, així com l'alimentació i hostaleria, que inclou supermercats d'El Corte Inglés, Hipercor, Supercor i diversos formats d'establiments de restauració.

L'empresa va renovar 25 establiments i va augmentar les inversions en tecnologia, producte i desenvolupament de nous serveis. Així mateix, ha adquirit un nou edifici a la Puerta del Sol, al centre de Madrid.

Els bons resultats arriben després de diversos anys amb caigudes del volum de negoci a causa de la pandèmia, quan les restriccions i la baixada del consum de les famílies va impactar en el sector del retail en general. A més, durant més de vuit anys El Corte Inglés va viure una intensa lluita a la seva cúpula entre diverses branques de la família fundadora pel control del grup, que es va acabar saldant amb el nomenament de Marta Álvarez com a màxima directiva de l'empresa.

Resultats històrics de l'agència de viatges

D'altra banda, la filial Viajes El Corte Inglés, també va tancar l'exercici amb resultats positius. Concretament, la divisió de viatges va ingressar 3.306 milions d'euros entre l'1 de març del 2023 i el 29 de febrer d'enguany, un augment del 12,6% que situa la xifra com la facturació més elevada de la seva història. L'agència de viatges té unes 700 oficines repartides per Espanya, a més de les vendes a través del canal online.

stats