Economia 16/12/2017

Competència autoritza la primera fase de la fusió entre Bankia i BMN

La integració dels dos bancs donarà lloc a la quarta entitat per volum d'actius a Espanya

Ara
2 min
Seu central de Bankia a Madrid.

BarcelonaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat en primera fase el procés de fusió entre Bankia i el Banco Mare Nostrum (BMN). La unió de les dues entitats es va aprovar al setembre i culminarà a finals d'aquest any.

La companyia que presideix José Ignacio Goirigolzarri encara està tancant les càlculs de l'impacte que tindrà la fusió sobre la seva plantilla i la seva xarxa d'oficines. Segons el calendari previst per les dues entitats, BMN i Bankia obtindran les autoritzacions restants per a la seva unió abans de final d'any, mentre que la integració informàtica de tots dos bancs tindrà lloc en el segon trimestre de 2018. Per la seva banda, el conseller delegat de BMN, Joaquín Cánovas, s'incorporarà al comitè de direcció de Bankia quan es dugui a terme la integració de les dues entitats.

L'operació també té el vist-i-plau europeu

Els accionistes del Banco Mare Nostrum (BMN) van aprovar al setembre la seva fusió amb Bankia, una operació que Europa també va veure amb bons ulls el passat mes de juny. El 95% dels presents a la junta extraordinària de BMN, titulars del 95% del capital de l'entitat, van votar a favor d'aquesta decisió.

La fusió d'ambdós bancs donarà lloc a la quarta entitat bancària per volum d'actius a Espanya (més de 223.000 milions d'euros), només superada pel Santaner, BBVA i CaixaBank. A més, el nombre d'oficines de Bankia creixerà en un 36% i preveu augmentar els seus beneficis un 16%.

La fusió de Bankia i BMN respon a una estratègia per fer més atractiva la compra de l'entitat. Cal recordar que el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri va rebre la quantitat més important de diners del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per ser rescatat. El govern d'Espanya creu que amb una posterior venda de BMN-Bankia té més possibilitats de recuperar els diners públics que va costar el rescat del banc .

stats