Economia 09/04/2015

La compravenda d'habitatges creix un 23% al febrer a Catalunya

El sector immobiliari també es reactiva a Espanya, on les operacions creixen un 15% i encadenen sis mesos en ascens, segons l'INE

Ara
1 min
L’Euríbor marca mínims  i els bancs obren l’aixeta

BarcelonaLa compravenda d'habitatges recupera el to positiu de manera sostinguda. Al mes de febrer les operacions van créixer un 23% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l'any passat i es van superar les 4.500 compravendes, segons les dades de l'INE d'aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comportament és una mica millor que al conjunt de l'Estat, on la compravenda de pisos va créixer un 15,5%, fins a les 29.700 operacions al febrer. Espanya encadena ja sis mesos amb aquest indicador a l'alça, exclusivament per l'impuls de les operacions sobre els habitatges de segona mà.

Les compravendes de pisos usats van créixer un 50,4% i van superar les 21.600 a tot l'Estat, mentre que les operacions amb els pisos nous es van reduir un 28,6% i amb prou feines van superar les 8.100.

Les dades de l'INE corresponen a les compravendes inscrites als registres de la propietat procedents d'escriptures públiques.

Entre el gener i el febrer les operacions van caure –concretament al febrer se'n van registrar un 11% menys que el mes anterior–, però en l'acumulat dels dos mesos l'evolució és favorable, amb un augment del 12% en comparació amb el 2014. De nou, es veu com l'oxigen al sector immobiliari ve de la segona mà –que creix un 50%–, mentre que el descens es manté (-33%) en els casos d'obra nova.

stats