Nomenaments

Albert Castellanos serà el nou conseller delegat d'ACCIÓ

L'alt càrrec compaginarà l'agència de competitivitat amb la seva condició de secretari d'Empresa del Govern

ARA
2 min
El secretari d'Empresa de la Generalitat, Albert Castellanos, en una imatge d'aquest passat mes d'agost.

BarcelonaEl secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, serà el nou conseller delegat d'ACCIÓ, l'agència de competitivitat empresarial del Govern. Segons ha pogut saber l'ARA, Castellanos compaginarà els dos càrrecs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Castellanos substituirà així la nova consellera d'Economia, Natàlia Mas, que, fins al moment de ser nomenada consellera, combinava la posició al capdavant de l'agència amb la de directora general d'Indústria, que també forma part de la conselleria d'Empresa del Govern. Per sota de Castellanos, Joan Romero es mantindrà com a director executiu d'ACCIÓ, un càrrec que ocupa des de fa poc més d'un any.

ACCIÓ, que depèn directament del departament d'Empresa, té com a missió principal fomentar la internacionalització de les companyies catalanes, atreure inversions estrangeres a Catalunya i donar suport a la innovació del sector privat. El nou nomenament s'anunciarà oficialment després de la reunió del consell executiu d'aquest dimecres.

Aquest serà el segon pas de Castellanos per ACCIÓ, ja que entre el 2006 i el 2009 ja en va ser secretari executiu.

El polític d'ERC té una llarga carrera al sector públic. Abans de ser secretari d'Empresa, va ocupar la secretaria general del departament de Vicepresidència i Economia –el càrrec immediatament inferior al conseller– durant el mandat de Pere Aragonès al capdavant de la conselleria, i anteriorment va ser secretari d'Hisenda. Abans d'aquest càrrec havia estat director general de Promoció Econòmica; totes dues posicions les va ocupar durant l'etapa d'Oriol Junqueras com a màxim responsable econòmic del Govern.

Anteriorment ja havia treballat a la Generalitat com a director executiu de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i a la Recerca entre el 2010 i el 2011, amb l'executiu d'Artur Mas. També va ser professor d'economia tant a la Universitat Pompeu Fabra com a la Universitat de Barcelona.

Responsable dels avals de l'ICF

Actualment Castellanos també és membre de la junta de govern de l'Institut Català de Finances (ICF), que va presidir entre el 2018 i el 2021 coincidint amb el seu paper de número dos del departament d'Economia. En aquest càrrec va ser l'encarregat de signar els avals per valor de 5,4 milions d'euros de l'ICF per a 30 alts càrrecs independentistes investigats pel Tribunal de Comptes.

A banda de Castellanos, el consell executiu d'aquest dimecres també ha nomenat Saül Garreta nou president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, en substitució de Josep Maria Cruset.

stats