Economia 08/04/2015

Els concursos de creditors cauen un 29% a Catalunya durant el primer trimestre de l'any

La demarcació de Barcelona lidera la millora a tot l'Estat, amb 91 concursos menys que l'any passat

Ara
1 min
'MINIPALETES'  El sector de la construcció i també el de l'hostaleria són  els que ofereixen més llocs  de treball de minifeines  a Alemanya.

BarcelonaEls concursos de creditors han caigut un 29,4% a Catalunya durant el primer trimestre del 2015. El març hi ha hagut un fort descens en els processos d'insolvència, amb tan sols 86 casos iniciats, un 42,3% menys que en el mateix mes de l'any passat, segons un informe d'Axesor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre el gener i el març es van registrar 290 processos formals d'insolvència, la xifra més alta del conjunt de comunitats autònomes, seguida per Madrid amb 252 concursos.

Barcelona se situa com la millor demarcació d'Espanya en termes absoluts, amb 91 concursos menys que en el primer trimestre de 2014. A nivell sectorial, aquest descens s'ha concentrat a la indústria manufacturera (-35.6%), la construcció (-29,8%) i el comerç (-28,6%), justament també les activitats que registren més concursos.

Pel que fa a la creació d'empreses, Catalunya ha patit un retrocés de l'1,9% en el registre de noves companyies. Tot i això, durant març l'evolució va ser positiva amb 1.813 noves empreses, un 0,7% més que fa un any.

A més, el capital aportat per a la creació d'empreses catalanes durant aquest primer trimestre ha sumat 379,15 milions d'euros, una millora del 67,6% i la segona millor dada en el conjunt de l'estat.

stats