Economia 30/05/2014

El Consorci de la Zona Franca posa a subhasta per un mínim de 98,5 milions la seu de Telefónica a Barcelona

L'import de la venda es dedicarà a reduir l'endeutament

Xavier Grau
1 min

BarcelonaEl Consorci de la Zona Franca ha tret a subhasta pública l'actual seu de Telefónica a Barcelona, a la zona del Fòrum. La subhasta serà a l'alça amb un preu de sortida de 98,5 milions d'euros. Les propostes es poden presentar fins al 26 de juny i l'immoble s'adjudicarà a l'oferta més alta.

L'edifici, obra del despatx d'arquitectes Enric Massip-Bosch, té 110 metre d'alçada, amb 24 plantes i 34.000 metres quadrats construïts, dels que uns 8.600 són sota rasat. El va construir el Consorci de la Zona Franca com un projecte claus en mà per Telefónica, que n'és l'únic ocupant.

De fet l'edifici està llogat a Telefónica fins l'any 2060 i el comprador s'haurà de subrogar el contracte de lloguer que té l'operadora de telefonia. Amb els diners obtinguts d'aquesta subhasta el Consroci vol reduir el seu endeutament. Aquest és el segon actiu que el Consorci treu a la venda aquest any. Al gener va vendre en subhasta a Recober Inversiones l'edifici del Banc de Sang i de Teixits per 38,2 milions d'euros.

stats