Caos aeroportuari

Sebastián diu que l'impacte de la vaga dels controladors serà "menor" que el del volcà d'Islàndia

Exposa que "a un volcà no se li poden demanar responsabilitats, però a uns controladors, sí"

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, considera que qualsevol xifra que s'avanci sobre l'impacte que la vaga "salvatge" dels controladors ha tingut sobre el turisme i la imatge d'Espanya és "prematura i precipitada". Tot i això està convençut que l'impacte serà "menor" que el de les cendres del volcà d'Islàndia, que van afectar durant set dies un total d'1,3 milions de passatgers.

Ha calculat que l'afectació ha estat molt limitada entre els turistes perquè dels 2,8 milions que arriben durant el mes, la majoria arriben entre el dia 20 i el 30 de desembre. I en el cas dels turistes de l'Estat, ha dit que el 90% no van amb avió. Per altra banda, considera que l'impacte ha estat inferior al turisme rural, urbà i a les estacions d'esquí que a les illes i als destins de costa.

Pel que fa als danys a la imatge de l'Estat, Sebastián espera que no hi hagi cancel·lacions perquè ha dit que s'ha "reconegut internacionalment que hi ha hagut una reacció eficaç i contundent a una vaga salvatge que no es tornarà a repetir". Des del punt de vista de responsabilitats, "a un volcà no se li poden demanar responsabilitats, però a uns controladors, sí", ha exposat. Aquest dijous alguns declararan a la fiscalia.

Més continguts de