Economia 12/12/2012

La justícia alemanya investiga el copresident del Deutsche Bank, Jürgen Fitschen

Fitschen i un conseller del banc estarien implicats en un cas d'evasió de l'impost sobre les vendes

Efe
1 min
La policia s'ha presentat a diverses oficines del Deutsche Bank

VienaLa justícia alemanya està investigant el copresident del Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, així com un dels consellers de l'entitat, Stefan Krause, per la seva presumpta implicació en l'evasió d'impostos sobre les vendes de l'entitat, segons ha comunicat el banc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Deutshe Bank ha emès un comunicat després que la policia efectués un registre a les oficines de l'entitat. En el comunicat, el principal banc alemany assegura que la declaració d'impostos que va originar la investigació l'any 2010, on la xifra de vendes en negociacions de drets d'emissió de CO2 estava senzillament en blanc, va ser un error que es va corregir a temps.

La fiscalia alemanya no ho creu així i ha investigat la fiscalitat del banc i els firmants d'aquella declaració d'impostos des de llavors, operació que ja va fer pública l'any 2010 i en la que s'emmarca el registre d'aquest matí, on han participat uns 500 funcionaris de l'Oficina Federal d'Investigació Criminal.

La mateixa causa ha portat a la justícia alemanya a dictar ordres de detenció per a cinc treballadors del Deutche Banks a més d'investigar 25 treballadors més per evasió fiscal greu, intent d'encobriment i blanqueig de diners.

stats