Economia 28/10/2020

Els ajuts de 1.500 euros del Govern per a la restauració i l'estètica es podran demanar a partir d'aquest dijous

Una incidència tècnica ha impedit començar les sol·licituds aquest dimecres

Elisabet Escriche Rivas
2 min
Un restaurant de la Rambla  de Barcelona  tancat, després que el Govern aprovés per  decret els quinze  dies de  restriccions  a bars i  restaurants.

BarcelonaDesprés que una incidència tècnica hagi impedit als restauradors i el sector de l'estètica sol·licitar l'ajut via online de 1.500 euros de la Generalitat que es començava a tramitar aquest dimecres, el departament d'Empresa ha emès un comunicat aquesta tarda que la subvenció es podrà demanar finalment a partir d'aquest dijous a les 9 del matí. "Els serveis tècnics estan treballant per resoldre la incidència el més aviat possible", assegura el comunicat.

La caiguda de la plataforma ha generat la indignació de restauradors i el sector de l'estètica, obligats a tancar els seus negocis a causa de la segona onada del coronavirus, que han hagut d'estar pendents durant tot el dia de si s'havia solucionat la incidència, ja que les ajudes s'atorguen per ordre de presentació fins que s'acabi la partida de 40 milions d'euros que ha destinat la Generalitat o en un termini de 15 dies hàbils que es començarà a comptabilitzar a partir d'aquest dijous. "Demà el despropòsit encara serà pitjor: valdrà el mateix formulari? Tots partim de 0?", "Ara ja només falta que demà funcioni i que ens confirmeu si segueix valent el formulari d'avui", són algunes de les denúncies que s'han fet a les xarxes socials aquest dimecres per part dels afectats.

L'ajuda només es pot demanar via telemàtica i ho ha de fer el mateix afectat adjuntant una sèrie de documents, com una factura d'aquest any del lloguer, d'algun subministrament o de la compra de productes o maquinària per al negoci.

El cobrament d'aquests 1.500 euros es produirà en el primer trimestre del 2021 i sempre que el sol·licitant estigui al corrent de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

stats