Economia 19/08/2019

Corpinnat es desmarca dels grans cellers del cava i fa costat als viticultors

Qualifica de "dràstica" la retallada al preu del raïm que impulsen els grans del sector

Ara
1 min
Imatge dels sis primers impulsors de Corpinnat, als quals s’hi han sumat tres més, quan van presentar el segell a l’abril.

BarcelonaEls elaboradors de Corpinnat, que es van escindir de la DO Cava, s'han desmarcat ara dels grans cellers i fan costat als viticultors del Penedès, que han convocat un dia d'aturada durant la verema en protesta pels baixos preus que ofereixen pel raïm productors com Codorníu i Freixenet.

Els viticultors del Penedès, pendents d'una reunió convocada per al dia 22 per la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, van decidir divendres en assemblea fer una vaga general el 5 de setembre i no collir "ni un sol gra de raïm" i bloquejar els accessos dels grans cellers.

L’associació de viticultors i elaboradors Corpinnat ha expressat aquest dilluns el seu suport a les mobilitzacions convocades per les organitzacions agràries del Penedès "davant la dràstica retallada del preu del raïm per a aquesta verema".

Corpinnat considera que el preu que ofereixen els grans cellers, que retrocedeix del que pagaven fa 20 anys, és "una retallada unilateral" que "no només atempta contra el principal sector econòmic de la comarca, la pagesia, sinó que posa en perill el futur de centenars de famílies i el del conjunt del territori".

Els grans cellers ofereixen per a la pròxima verema al voltat de 0,30 euros per quilo de raïm, quan, segons Corpinnat, s'haurien de tancar aliances a mitjà i llarg termini amb un preu garantit als pagesos a partir dels 0,65 euros per quilo.

stats