Economia 20/01/2021

Fi de la guerra familiar per El Corte Inglés

L'expresident ven les seves accions i retira totes les demandes contra les seves cosines

Elisabet Escriche Rivas
2 min
L'expresident d'El Corte Inglés Dimas Gimeno.

BarcelonaLa guerra judicial entre l'expresident d'El Corte Inglés Dimas Gimeno i les seves cosines -l'actual presidenta, Marta Álvarez, i la seva germana Cristina- ha arribat a la fi després de més de sis anys d'hostilitats. Gimeno ha decidit vendre a l'actual presidenta les accions que encara tenia de la companyia per 2,5 milions d'euros i retirar aquest mateix gener totes les demandes i querelles que havia posat contra ella i la seva germana, segons ha avançat El Confidencial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A partir d'ara l'única relació amb el grup que li queda al que en va ser president fins a l'any 2018 és a través de la seva vinculació amb el segon gran accionista, la societat patrimonial IASA, que té un 22,18% de la companyia. La participació dins d'IASA és d'un 70% per a les germanes Álvarez i de l'altre 30% per a Gimeno; la seva mare, María Antonia Álvarez, i el seu oncle, César Álvarez, el que equival a un 3%, un 2% i un 2% respectivament del total de les accions d'El Corte Inglés.

Pròxima venda

A més d'aquesta venda, Gimeno i la seva mare ja han mostrat la intenció de fer el mateix amb la seva participació d'IASA. La família necessita els diners per abonar al juny els 100 milions d'euros que Hisenda li reclama en concepte d'impost de successions.

Segons El Confidencial, Gimeno va arribar a presentar fins a quatre demandes i querelles per l'herència del seu oncle i pare de les germanes Álvarez, Isidoro Álvarez, en què reclamava propietats i grans quantitats de diners. A més també exigia la devolució de 140 milions d'euros en accions, bons i altres actius financers.

Gimeno va ser nomenat president d'El Corte Inglés quan va morir el seu oncle el setembre del 2014, i gairebé quatre anys després va ser destituït. Tot i que en aquell moment el grup va justificar aquest pas assegurant que l'òrgan de govern necessitava un canvi de lideratge, la realitat és que les germanes Álvarez van fer servir el seu pes al consell per arrabassar la presidència a Gimeno després de diversos anys d'enfrontaments.

stats