Economia 28/05/2020

Treballadors de Nissan cremen neumàtics i preparen accions de protesta

Javier Pacheco (CCOO) diu que el tancament de Nissan fracassarà

Ara
2 min
Treballadors de Nissan cremen neumàtics a les portes de la planta de la zona franca.

BarcelonaTreballadors de Nissan que estaven concentrats davant les plantes de la companyia a Montcada i Reixac i a la Zona Franca han començat a cremar neumàtics i mobles quan han conegut la decisió oficial de la multinacional japonesa de tancar les plantes de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després, els empleats de la Zona Franca, s'han dirigit a la Ronda Litoral, on han tallat el trànsit, per anar després fins a la Gran Via, a l'alçada de l'Hospitalet, on també hi ha hagut talls de la circulació. Així mateix, els treballadors de la planta de Montcada han anat fins la C-17, on també han tallat el trànsit durant uns minuts.

Els treballadors exigeixen un pla industrial que mantingui l'ocupació i eviti el tancament de les fàbriques. Els treballadors decidiran en assemblea les accions de protesta que faran. Segons els representants sindicals, la intenció de la multinacional nipona és tancar les plantes abans de finals d'any, amb el 20 de desembre com a data límit.

Els treballadors es plantegen protagonitzar talls de carreteres i fer encara més palesa la seva protesta amb un seguit d'accions que ja es van iniciar fa uns quants mesos quan van començar els rumors del possible tancament.

El secretari general de CCOO de Catalunya, i treballador de Nissan, Javier Pacheco, ha augurat que el tancament està "condemnat al fracàs". En una anotació a Twitter, Pacheco ha lamentat que Nissan hagi pres aquesta decisió "enmig de la crisi social més greu dels últims 80 anys", en referència al coronavirus.

"És una decisió condemnada al fracàs perquè aquest país no permetrà que acabin amb la història de 100 anys d'una empresa. Això no ha fet més que començar", ha avisat, i ha assegurat que sindicats, institucions, governs, patronals i societat civil defensaran conjuntament la indústria i la continuïtat de Nissan a Catalunya.

stats