Economia 11/05/2015

Criteria es converteix en soci de referència de Cellnex amb un 4,6% del seu capital

El hòlding d'inversions de CaixaBank adquireix un percentatge de la filial de 'telecos' d'Abertis valorat en 162 milions d'euros

Europa Press
1 min
Abertis es ven els aeroports de Belfast i Estocolm

MadridEl hòlding d'inversions de CaixaBank, Criteria, ha declarat avui una participació del 4,6% en el capital social de Cellnex Telecomi, la filial de telecomunicacions d'Abertis. Criteria es converteix així en el soci de referència de Cellnex que va sortir a borsa dijous passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest percentatge de participació de CaixaBank a Abertis està valorat en 150 milions d'euros si es té en compte el preu al qual Cellnex va sortir a borsa i en 162 milions en funció de la seva actual cotització, per sobre dels 15 euros per acció.

Criteria, juntament amb BlackRock i George Soros, figuren entre els 300 inversors institucionals que van acudir a l'oferta pública de venda d'accions (OPV) amb la qual Cellnex va debutar als parquets amb la col·locació del 60% del seu capital social.

En el cas de Criteria, ha adquirit un paquet de 10,71 milions d'accions, segons costa en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). CaixaBank ja és actualment el primer accionista d'Abertis amb un 23% del seu capital. El grup de concessions matriu de Cellnex s'ha quedat amb una participació del 34% de la companyia, un percentatge que el grup preveu mantenir per "ajudar a la filial al seu desenvolupament i creixement".

stats