Economia 03/10/2018

Criteria s'alia amb la família Godia per controlar el 25% de Naturgy

El hòlding de participades de La Caixa firma un pacte parasocial per blindar el seu dret a vot

Ara
1 min
Naturgy substitueix Gas Natural Fenosa  com a marca de la companyia energètica  per afrontar els nous reptes El nou Pla Estratègic 2018-2022  se centra en la creació de valor

BarcelonaCriteria, el hòlding que aglutina les participades de La Caixa, s'ha aliat amb la família Godia per controlar un 25,4% dels drets de vot de la multinacional energètica Naturgy (l'antiga Gas Natural), encara que ha rebaixat la seva participació directa en aquesta companyia. D'aquesta manera, tots dos reforcen la seva posició respecte a CVC i GIP.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un fet rellevant comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Criteria ha revelat que ha rebaixat la seva participació directa a Naturgy del 24,4% fins al 20,42%, i al mateix temps ha segellat un pacte parasocial pel qual crea un vehicle d'inversió juntament amb la família Godia, sota el nom Energia Boreal, que ostentarà un 5% dels drets de vot de Naturgy.

D'aquesta societat Criteria en controlarà un 71,9%, mentre que les dues societats vinculades a la família Godia en tindran un 28,1%: un 12,1% correspon a la societat BCN Godia i el 16% restant a una altra anomenada G3T.

stats