Economia 30/07/2019

Criteria guanya un 32% menys en el primer semestre

CaixaBank i el Bank of East Asia han aportat menys beneficis que l'any passat

Ara
1 min
La Fundació Bancària La Caixa és l’accionista únic de Criteria.

BarcelonaCriteria ha registrat un benefici net de 519 milions d'euros en el primer semestre d'aquest any, un 32% menys que en el mateix període del 2018. El principal responsable d'aquesta caiguda és l'aportació menor de dues de les principals participades: CaixaBank i el Bank of East Asia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, aquest hòlding inversor va obtenir, fins al juny, un resultat atribuït a la cartera bancària de 278 milions d'euros, un 50% menys, segons ha informat la mateixa entitat aquest dimarts en un comunicat.

Pel que fa a carteres específiques, l'àrea industrial i de serveis va arribar als 209 milions d'euros, un 2% més que en el mateix període de l'any passat, i la gestió del negoci immobiliari va generar uns ingressos per vendes i lloguers de 112 milions d'euros, enfront dels gairebé 50 milions del primer semestre del 2018.

A l'acabar el semestre, el valor brut dels actius de Criteria se situava en 21.609 milions d'euros, amb més de 16.000 milions nets de deute. L'endeutament, de fet, l'ha reduït en 400 milions durant aquest semestre.

El president de La Caixa i de Criteria, Isidre Fainé, ha destacat que l'exercici del 2018 va suposar un punt d'inflexió en l'estratègia d'inversió tradicional de Criteria, amb l'inici d'un procés de diversificació de la cartera de societats cotitzades amb alta rendibilitat per dividend i potencial de creixement.

Criteria és propietat al 100% de la Fundació La Caixa, la tercera més gran del món, i es nodreix dels beneficis de les seves participades per destinar més de 500 milions d'euros anuals a obra social.

stats