Immobiliari
Economia 05/04/2022

Culmia (abans Solvia) invertirà 150 M€ comprant sòl a Catalunya

La promotora vol construir 600 pisos anuals

2 min
Una promoció de Culmia a Sarrià, a Barcelona.

BarcelonaCulmia, la promotora hereva de l'antiga Solvia del Banc Sabadell i ara en mans del fons Oaktree, vol invertir 150 milions d'euros en sòl a Catalunya des d'ara fins al 2025. Així ho ha explicat a l'ARA el director territorial de la companyia a Catalunya, Josep Maria Cases. Aquesta quantitat forma part d'un total de 450 milions d'euros que Culmia vol invertir a tot Espanya en sòl per treure al mercat 1.700 habitatges anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Catalunya, segons ha explicat Cases, la idea plasmada al pla estratègic de la companyia és posar al mercat uns 600 habitatges nous cada any fins al 2030, unes xifres no inclouen la línia d'habitatge assequible. De moment, l'empresa ja ha començat aquesta línia de negoci d'habitatge assequible a Madrid, on s'ha presentat a tres dels quatre lots del pla Vive. A Catalunya, Josep Maria Cases creu que molts ajuntaments trauran en concessió o dret de superfície sòl per desenvolupar aquest tipus d'habitatge, perquè hi ha una gran demanda d'habitatge de lloguer.

La inversió en sòl "és difícil en zones d'alta demanda", explica el director territorial de Culmia. No obstant això, creu que hi ha oportunitats en zones com Viladecans, Gavà, el Prat, Cerdanyola, Ripollet o Badalona. La promotora disposa ara d'una cartera de sòl per desenvolupar al voltant de 15.000 habitatges a Espanya, dels quals uns 5.100 són a Catalunya. Al Principat, Culmia té uns 3.800 habitatges en fase de desenvolupament i uns altres 1.300 en fase de planejament i gestió urbanística.

Promoció de lloguer

La companyia ha lliurat fa pocs dies la seva primera promoció built to rent (pisos de lloguer), que consta de 68 habitatges i prop de 5.000 metres quadrats de zona comercial, places d'aparcament i trasters al barri de la Marina del Prat Vermell, a Barcelona. Es tracta d'una promoció de pisos d'entre dues i quatre habitacions, amb superfícies de 80 a 159 metres quadrats, amb terrassa, zones de jardí i piscina, plaques fotovoltaiques, carregadors per a cotxe elèctric i, fins i tot, espai de coworking. Es tracta de la primera fase del projecte i la promotora preveu lliurar la segona fase al tercer trimestre d'aquest any.

Cases reconeix que l'encariment de l'energia i les primeres matèries incrementarà el cost de la construcció, però creu que això difícilment es podrà traslladar al preu del lloguer a Barcelona perquè "té poc recorregut a l'alça perquè ja és molt alt".

stats