Economia 18/08/2018

Daimler crida a revisió un milió vehicles a Europa per emissions dièsel

Fins a 24 models, alguns encara a la venda, estarien afectats

Efe
1 min
Daimler és el fabricant, entre altres marques, de Mercedes.

BerlínEl fabricant automobilístic alemany Daimler ha cridat a revisió a prop d'un milió de vehicles per estar equipats suposadament amb un sistema per manipular les emissions de gasos contaminants i que afecta pràcticament totes les seves classes i tipus, publica aquest dissabte 'Der Spiegel'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així es desprèn d'una llista de l'Oficina Federal de Vehicles a Motor (KBA) d'Alemanya a la qual ha tingut accés el setmanari i en la qual figuren un total de 24 models- alguns dels quals segueixen encara a la venda- per als quals aquest organisme va ordenar a finals del mes passat una revisió.

Es tracta entre d'altres del model dièsel més petit amb motor Renault de la classe C i del C300 Hybrid amb motor Mercedes, de diversos models de la classe E -alguns d'ells de la sèrie actual- o de les variants comercialitzades com particularment ecològiques amb motor híbrid a la luxosa classe S, indica la publicació.

A la classe G s'han vist afectats diversos vehicles tot terreny com el ML, el GLE i el GLC, així com el cupè esportiu CLS i el convertible SLK. En el segment de transport, Daimler ha cridat a revisió les furgonetes Vito, la classe V i l'Sprinter.

En total, Daimler ha cridat a revisió 280.000 vehicles a Alemanya i altres 700.000 a Europa. Un portaveu de Daimler va confirmar al setmanari que es tracta dels models enumerats pel president de Daimler, Dieter Zetsche, durant les converses mantingudes al ministeri de Transport, i va afegir que Daimler interposarà una reclamació però que al mateix temps desenvoluparà actualitzacions del programari i informarà els clients tan aviat com estiguin aprovades.

stats