Economia 08/10/2012

De Guindos assegura que no hi haurà més retallades i que Espanya complirà amb els objectius del dèficit

El ministre d'Economia diu que Espanya "farà tots els possibles" per complir amb els objectius fixats per la UE, i sosté que Espanya no es recuperarà fins que s'eliminin els dubtes sobre el futur de l'euro

Efe
2 min
Luis de Guindos amb el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, aquest dilluns. / NICOLAS BOUVY / EFE

LuxemburgEl ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dilluns que Espanya "farà tots els possibles" per complir amb els objectius de dèficit fixats per la Unió Europea (UE). Per tant, segons ell, en principi no es requeriran més mesures d'austeritat. "Espanya ha de fer tots els possibles i ho farà" pel que fa al "compliment de la senda de dèficit públic i les reformes econòmiques", ha afirmat De Guindos en declaracions als mitjans espanyols a l'inici de la reunió de l'Eurogrup que se celebra a Luxemburg.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha subratllat que per a això també cal "avançar en l'eliminació de tots els dubtes que existeixen sobre el futur de l'euro", un esforç que el titular espanyol d'Economia ha qualificat de "fonamental". "Mentre hi hagi dubtes sobre el futur de l'euro és difícil que hi hagi una recuperació a Espanya", ha assenyalat.

El ministre ha indicat que no hi haurà més mesures d'austeritat per complir els objectius de dèficit del 6,3% del PIB aquest any i del 4,5% el proper. "Lògicament cal complir l'objectiu de l'any que ve en un context de creixement econòmic negatiu, i aquí és on hi ha l'esforç que ha de realitzar Espanya, la part que ha de realitzar Espanya", ha indicat.

El fons de rescat permanent ja és "plenament operatiu"

"La inauguració i posada en marxa del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede) és una fita molt important per a la UE i la zona euro", ha celebrat el comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn.

El vicepresident econòmic de la Comissió Europea ha destacat que el Mede "proveeix un tallafoc permanent i una caixa d'eines potent amb instruments efectius i flexibles" i suposa un "important pilar" per a una unió econòmica i monetària.

Malgrat els reptes que afronta, Rehn ha dit que és "menys pessimista sobre les perspectives futures de la zona euro" que fa uns mesos, precisament per l'entrada en vigor del Mede, però també pel programa de compra de bons del Banc Central Europeu ( BCE) i les reformes empreses en països com Espanya.

stats