Economia 23/10/2014

De Guindos: "L'economia espanyola creix a velocitat de creuer"

El ministre d'Economia creu que Espanya està preparada per afrontar la desacceleració europea perquè creix al voltant d'un 2%

Ara
2 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos. EFE

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, creu que Espanya sortirà indemne del risc d'una recessió a Europa. És més, ha volgut treure importància al fet que l'economia espanyola s'hagi desaccelerat amb un creixement del 0,5% durant el tercer trimestre, una dècima menys que el període comprès entre abril i juliol, segons el darrer butlletí del Banc d'Espanya.

En declaracions abans de participar en una jornada del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) organitzada a la Casa Amèrica de Madrid, el ministre ha assegurat que les dades de creixement difoses pel Banc d'Espanya són "positives" i posen de manifest que, tot i la desacceleració europea, el creixement de l'economia espanyola "segueix a un ritme de creixement, una velocitat de creuer, al voltant del 2% anual". "Segueix mantenint un creixement diferencial respecte a Europa i estem convençuts que això es mantindrà en un futur pròxim", ha afegit.

La banca espanyola, "ben preparada" per als tests d'estrès

El ministre ha insistit que la banca espanyola està "ben preparada" per totes les proves de solvència que ha dut a terme el Banc Central Europeu i l'Autoritat Bancària Europea. Els resultats definitius es difondran el pròxim divendres.

En aquest sentit, ha recordat que les entitats espanyoles han dut a terme un procés de reestructuració i desendeutament "important". De Guindos creu que els tests serviran com a "element de confiança" per a la banca espanyola, "perquè va haver-hi moments en què hi havia incerteses".

stats