Economia 17/06/2014

El govern espanyol ultima una llei d'auditoria

La nova legislació obligarà a una rotació "necessària" dels auditors, ha anunciat De Guindos

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

SantanderEl ministeri d'Economia preveu aprovar les pròximes setmanes o mesos una nova llei d'auditoria, tal i com li exigeix Brussel·les. Ho ha anunciat aquest dimarts el titular d'Economia, Luis de Guindos, durant la seva intervenció al curs 'L'Europa que deixa la crisi', organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la llei, segons de Guindos, és millorar la independència de l'auditor, obligar que hi hagi un procés de rotació "necessària" dels auditors, així com també garantir que els informes continguin informació rellevant i siguin una representació fidel de la societat auditada.

Per al ministre, no es tracta de limitar el cost del servei, sinó quant es pot comprar per serveis complementaris del percentatge del cost de l'auditoria.

Silenci sobre Deloitte

Pel que fa la sanció que prepara l'Institut de Comptabilitat i Auditories Comptables contra Deloitte per la seva actuació amb Bankia, De Guindos ha assegurat que l'expedient el porten els funcionaris d'aquest organisme i que "la confidencialitat és molt important".

stats