Economia 03/04/2012

De Guindos diu que el deute públic serà el 80% del PIB

"No tenim marge d'error", admet el ministre d'Economia a 'The Wall Street Journal'

1 min

El govern espanyol s'ha embarcat en una reforma econòmica "difícil", però que hauria de servir per tornar al camí del creixement el 2013, segons ha dit el ministre d'Economia, Luis de Guindos, en una entrevista que publica 'The Wall Street Journal'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha dit que espera que el deute públic d'Espanya s'incrementi al voltant de deu punts percentuals aquest any, fins al 80% del PIB. El nivell actual és del 68,5% del PIB.

Aquest augment del deute del sector públic es deu en part, segons De Guindos, a la necessitat de finançar el dèficit i al suport de l'executiu mitjançant garanties d'un préstec sindicat als governs locals, que servirà per facilitar prop de 35.000 milions d'euros als proveïdors.

La pujada de l'endeutament públic no exigirà un increment significatiu de les col·locacions de deute sobirà, atès que la major part de l'augment del deute públic està vinculat a garanties de préstecs a diversos programes governamentals, ha afegit.

De Guindos ha admès que Espanya ha atret l'atenció mundial pels temors que l'executiu de Rajoy hagués d'imposar dràstiques retallades pressupostàries enmig d'una contracció econòmica sense precedents i una taxa d'atur rècord.

"Des d'un punt de vista pressupostari, l'executiu està en una mena de 'lose-lose situation'", ha dit De Guindos, que ha afegit: "Si no fas prou configuracions, evidentment el mercat et penalitza, i si et passes, (també) et penalitza", a causa de les preocupacions pel creixement econòmic.

"No tenim marge d'error", ha sentenciat el ministre.

stats