Economia 07/05/2012

La CE insinua que deixarà més temps a Espanya per rebaixar el dèficit públic

El portaveu de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, ha obert la porta a una flexibilització dels objectius de dèficit. Brussel·les farà públic a finals de mes la seva anàlisi de la situació de les finances espanyoles.

Laia Forès
1 min

Brussel·lesLa victòria del socialista François Hollande a França ja s'està notant a Brussel·les. Les seves crítiques a l'austeritat inflexible imposada per Alemanya comencen a tenir els seus efectes i el principal beneficiat en podria ser Espanya. La Comissió Europea, que fins fa poques setmanes sostenia que el govern de l'Estat ha de complir amb el calendari pactat per a reduir el seu dèficit públic al 3% del PIB l'any que ve, ha obert la porta definitivament a una flexibilització d'aquest calendari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i recordar que Espanya "ha de respectar" el que s'ha acordat, el portaveu econòmic de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, ha assegurat avui que en l'anàlisi que farà aquest mes de maig l'Executiu comunitari sobre la situació de les finances espanyoles i les mesures d'estalvi que ha impulsat el govern de Mariano Rajoy, "es tindrà en compte l'entorn macroeconòmic".

Dit d'una altra manera, Brussel·les tindrà en compte que l'Eurozona viu la seva pitjor crisi econòmica i que tanta austeritat impedeix tornar al creixement. El proper dia 30, la Comissió Europea té previst fer públic l'anàlisi de la situació d'Espanya i podria anunciar que dóna un any més al govern central, fins al 2014, per reduir el dèficit fins al 3%, tal com marca el Pacte d'Estabilitat.

stats