Publicitat
Publicitat

L'Estat espanyol redueix un 17% el dèficit els nou primers mesos respecte al 2010

Fins al setmebre, se situa al 3,42%, 37.016 milions

L'Estat segueix "en el camí correcte", ha assegurat avui el secretari d'Estat d'Hisenda, Juan Manuel López Carbajo, durant la presentació de les xifres del dèficit fins al mes de setembre. Se situa en els 37.016 milions, un 3,4% del PIB. Això significa una reducció del dèficit del 16,8% respecte del mateix període del 2010.

Els pagaments no financers es van reduir en 25.453 milions durant els tres primers trimestres de l'any, un 19,5%. Els ingressos per IRPF van créixer un 4,1% i els d'IVA un 1,9%. Carbajo ha subratllat que les exportacions estan augmentant i que l'única bona notícia en la recaptació d'impostos per societat "no cauen".

Les xifres que avui s'han donat es fan amb una nova metodologia que "suposa avançar" dèficit que s'hauria computat a finals d'any. Un element més que, per Carbajo, reforça la idea que el camí de la consolidació fiscal va "pel bon camí" i espera que la dada del tercer trimestre de les comunitats autònomes sigui "una bona xifra". "Crec que les comunitats autònomes han entès que han de complir amb el dèficit, més enllà de les disputes polítiques".

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT