Economia 09/04/2015

Deloitte i KPMG van avalar el bon funcionament de la BPA, segons 'El Mundo'

Informes de les auditores del 2013 i del servei antiblanqueig andorrà no van detectar cap pràctica sospitosa a l'entitat ara intervinguda

Ara
1 min
Les cues es van produir durant tot el dia d’ahir a les oficines de la BPA. A les altres entitats presents a Andorra s’operava amb normalitat.

BarcelonaRes feia sospitar que la Banca Privada d'Andorra (BPA), ara intervinguda, cometés operacions il·lícites i presumpte blanqueig de capitals. Almenys això és el que es desprèn dels informes que les consultores Deloitte i KPMG van emetre el 2013 sobre l'entitat i que coincideixen amb les conclusions del servei antiblanqueig andorrà, segons ha publicat aquest dijous 'El Mundo'.

La Unitat d'Intel·ligència Financera d'Andorra (UIF), segons el diari, va certificar el 2012 que la BPA complia "rigorosament" els preceptes legals de la lluita contra el blanqueig de capitals.

Deloitte també va corroborar que la BPA era una entitat complidora amb la llei un any després, el 2013, amb un informe on no veia "observacions significatives que suposin un incompliment dels requeriments establerts". Aquest document, segons constava, no cobria el 100% de les transaccions fetes durant els anys 2012 i 2013.

L'auditoria de KPMG, també el 2013, va considerar que els procediments del banc (matriu de Banco Madrid) "complien amb la normativa interna en matèria de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme".

stats