REFORMA LABORAL
Economia 23/03/2012

Desacord entre els sindicats i el govern espanyol pels serveis mínims de la vaga general

Segons CCOO i UGT, la falta d'acord es dóna pel poc consens en la regularitat dels serveis

Efe
1 min

MadridCCOO i UGT han rebutjat la proposta del ministeri de Foment sobre els serveis mínims per als transports i les comunicacions d'àmbit estatal durant la jornada de vaga del pròxim 29 de març.

Segons han informat els sindicats, el desacord es dóna en alguns casos per qüestions de percentatges (no hi ha consens en la regularitat dels serveis) i en altres perquè es trenca el criteri de "modalitat" en els transports.

El secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Enrique Fossoul, ha explicat que "l'escull" de la negociació és que si Foment no accepta la proposta que va haver-hi per la vaga del 29 de setembre del 2010 i la "incrementa" ha d'argumentar per què. És a dir, Foment hauria d'explicar en funció de les dades, com una major demanda o altres problemes, per què ha decidit no aprovar la proposta dels sindicats.

Dissabte, a partir de les 16.00 h hi haurà una altra reunió al ministeri per intentar arribar a un acord.

La proposta que ha presentat avui el ministeri i que ha estat rebutjada pels sindicats planteja uns serveis mínims que coincideixen amb els presentats pels sindicats, menys en rodalies i transport de carretera. El govern espanyol vol que en aquests dos serveis hi hagi més activitat durant el 29 de març que el que demanen CCOO i UGT.

Els sindicats demanen per al transport ferroviari de rodalies un 25% de servei per als trens en hores de vall, el 30% en hores punta i el 20% per als trens d'alta velocitat i llarga distància.

stats