Alimentació

El desconegut líder mundial català que supera els 2.000 M€ en vendes

La companyia de restauració aspira a doblar la seva presència als Estats Units en dos anys

2 min
El conseller delegat d'Areas, Óscar Vela, aquest dimarts a la seu de Foment del Treball

Barcelona"Volem ser cada dia més globals". És l'aposta expansiva del conseller delegat d'Areas, Óscar Vela, per als pròxims anys. El gegant català de la restauració, que gestiona restaurants en concessió en aeroports, estacions de tren i autopistes, es troba en un moment dolç: ha superat els 2.000 milions d'euros en xifra de negocis en l'any fiscal que va tancar el 30 de setembre. Es tracta d'un creixement del 17% respecte a l'exercici anterior i 200 milions més que el 2019, l'any abans de la pandèmia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta solvència, sumada a l'actual moment de creixement d'aquest mercat, fa ambicionar a aquesta empresa barcelonina dos objectius: consolidar-se a Europa, on ja és líder en diversos països, i doblar la seva presència als Estats Units en dos anys. "El 2024 el segment aeroportuari recuperarà el nivell de trànsit d'abans de la pandèmia i el 2027 serà un 27% més gran", ha explicat Vela. I en aquest marc, Estats Units, on gestiona 145 punts de venda en 10 aeroports –que representen el 15% de la facturació de la companyia–, és el mercat amb més creixement del sector. De fet, en els pròxims mesos s'obriran concursos per valor de 1.200 milions d'euros per gestionar establiments en aeroports com Dallas, Chicago, Atlanta i el JFK de Nova York.

Aquestes són les previsions que ha donat a conèixer Vela aquest dimarts en un esmorzar de Foment de Treball i PWC. Areas és el tercer operador del món i té presència en 10 països. Compta amb una plantilla de més de 20.000 treballadors, dels quals 6.000 a Espanya i 2.000 a Catalunya. Actualment, té més de 2.000 punts de venda a tot el planeta i el 80% de les vendes de la companyia procedeixen de l'estranger.

Barcelona, un valor afegit

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, que ha presentat l'acte acompanyat del soci responsable de PwC a Catalunya, Ignacio Marull, ha definit Areas com "una campiona mundial de Barcelona". Per a Vela, Barcelona és un "valor afegit per a la companyia" i una ciutat estupenda per captar talent. Preguntat per l'ampliació de l'aeroport de Barcelona, després que ahir la patronal plantegés una macropista sobre els aiguamolls, ha estat taxatiu: "Estem a favor de l'ampliació, Barcelona ha de tenir un aeroport de primer ordre".

"El nostre país té un gran potencial en un futur immediat per a companyies com Areas, que no van marxar, es van quedar i han crescut. Areas ha de ser l’exemple del que representen moltes companyies del nostre país, amb molta capacitat i capitalitat internacional", ha destacat Sánchez Llibre, que també ha remarcat la capacitat de Catalunya de generar consellers delegats d’empreses mundials com Areas.

stats