Economia 27/07/2017

Desigual factura 378 milions el primer semestre, gairebé un 10% menys

La cadena de moda catalana atribueix aquests resultats a la reestructuració del negoci en la qual està immersa

Ara
1 min
Desigual factura 933 milions d'euros el 2015, un 3% menys que l'any anterior

BarcelonaDesigual ha tancat el primer semestre del 2017 amb una facturació de 378 milions d'euros, un descens del 9,6% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Segons ha detallat la companyia en un comunicat aquest dijous, el primer trimestre de l'any va registrar un descens del 10,4% en les vendes, que es va suavitzar al 8,5% durant el segon.

L'empresa assegura que aquests resultats es deuen a la moderació de les vendes en els principals mercats on opera, especialment al canal multimarca i les botigues pròpies, arran de la "racionalització" de la xarxa de distribució que està aplicant. D'altra banda, la venda 'online' (que encara representa només un 11% de la facturació) ha registrat un creixement de dos dígits durant aquests primers sis mesos del 2017, encara que Desigual no n'ha detallat la xifra.

L'ebitda -és a dir, el resultat abans d'impostos, interessos, amortitzacions i d'altres- es va reduir en un 23,6% entre gener i juny respecte al primer semestre del 2016 i es va situar en 55 milions d'euros per la baixada de la facturació. No obstant, la posició neta de baixada va augmentar a 418 milions d'euros, pel qual la companyia de moda supera els nivells de liquiditat que tenia a finals del 2016.

Desigual ha explicat que durant la primera meitat de l'any ha centrat esforços a executar el pla de transformació "per evolucionar cap a un model de negoci orientat al client i preparar la pròxima etapa de creixement". Així doncs, ha recordat que continua treballant en el desenvolupament d'un nou concepte de botiga, que encara està en fase pilot i presentarà amb l'arribada de la col·lecció primavera-estiu 2018.

stats