Economia 08/12/2015

Deu països de la UE pacten les línies generals de la taxa Tobin

Agències
1 min
El ministre d’Economia, Luis de Guindos, ha assistit a les reunions de l’Ecofin i de l’Eurogrup per avançar en la unió bancària.

Brussel·lesDesprés d'anar-la ajornant des del maig de l'any passat, aquest dimarts deu països de la Unió Europea han pactat les línies generals dels instruments financers que han de constituir la coneguda com a "taxa Tobin". Tot i que encara no es tracta d'un acord definitiu, després de la reunió dels ministres de finances a Brussel·les, aquest dimarts s'han aconseguit pactar "les línies generals dels mecanismes que gravaran les transaccions financeres, a partir del 2017 si es compleixen les previsions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la reunió d'avui, els onze països que inicialment s'havien mostrat favorables a aplicar aquest gravamen, s'han quedat en deu després que Estònia se n'hagi desmarcat. Així, doncs, el text que només té una pàgina preveu que es gravin totes les operacions pactades el mateix dia i, a més, l'acord preveu basar-se en el principi de taxes baixes i que no afecti el deute sobirà, és a dir, deixar-ne fora els bons de l'Estat.

stats