Economia 12/05/2015

Nou retard en la taxa Tobin, tampoc estarà llesta pel 2016

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, assegura que s'han fet avanços en la negociació però el seu homòleg alemany, Wolfgang Schauble, creu que "no aconseguiran tenir-la llesta" per la data pactada

Efe
1 min
Luis de Guindos, i el braç de Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres /REUTERS

Brussel·lesLa implementació de l'anomenada taxa Tobin en els onze països europeus que volen aplicar aquest impost sobre les transaccions financeres tampoc començarà a aplicar-se el gener de 2016 com es va afirmar el maig de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els països que volen aplicar aquest impost s'han reunit aquest dimarts abans de l'Eurogrup i segons el ministre d'Economia espanyol, Luís de Guindos, "hi ha hagut importants avanços" i per tant, el juny les característiques d'aquest tribut haurien d'estar definides per poder-se implementar el més aviat possible.

La intenció inicial dels onze països implicats és que la taxa estigués llesta pel 2016, però el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schauble, ha dit que "no l'aconseguirem" per aquella data.

"Hi ha avanços però no tants com jo havia esperat", ha afirmat el ministre alemany, qui també ha aclarit que "la taxa gravarà les accions, però que pel que fa als derivats encara no hi ha consens".

La majoria de països opinen que hi ha una "barreja" entre el principi d'emissió i de residència per determinar on gravar els instruments financers.

El projecte per a l'elaboració d'aquest impost involucra Alemanya, França, Itàlia, Espanya, Eslovènia, Àustria, Portugal, Eslovàquia, Grècia, Estònia i Bèlgica.

stats