Economia 30/04/2015

El govern espanyol calcula ara que aquest any el deute públic no superarà el 100% del PIB

Fins ara calculava que aquest any arribaria al 101,7% del PIB, i ara el rebaixa al 98,9%

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridQue el deute superés el 100% del PIB era un llindar negre que el govern espanyol volia evitar tant sí com no. L'actualització del producte interior brut, amb la inclusió de prostitució i drogues, i la rebaixa dels costos de finançament, va donar al ministre d'Economia, Luis de Guindos, uns punts de marge per evitar que la notícia emplenés titulars. Fins al punt que ha aconseguit allunyar el llindar negre en les noves previsions macroeconòmiques que el consell de ministres ha aprovat aquest dijous i s'ha presentat en roda de premsa des de la Moncloa.

L'executiu ha reduït la seva previsió de deute públic per a aquest any, que ara se situa al 98,9% del PIB, davant del 101,7% inicialment previst en l'anterior pla d'estabilitat. A més, estima que la disminució del PIB continuï els pròxims anys.

D'acord amb l'actualització del programa d'estabilitat 2015-2018, que s'envia a Brussel·les, el deute públic espanyol baixarà fins al 93,2% el 2018 gràcies, entre altres factors, a l'impuls econòmic, la caiguda de la despesa en interessos i la millora del saldo primari.

stats