Publicitat
Publicitat

Els preus augmenten quatre dècimes a Catalunya al novembre i fixen un IPC anual del 3%

La inflació interanual és una dècima més baixa que la registrada a l'octubre pel descens dels preus dels medicaments i els carburants

Els preus van augmentar al novembre quatre dècimes a Catalunya i fixen una taxa interanual de la inflació del 3%, una dècima menys que el mes anterior, segons dades de l'institut d'estadística espanyol. L'augment dels preus del vestit, d'un 5,4% a Catalunya, pels efectes de la nova temporada d'hivern, han influït en l'increment mensual dels preus. Mentre que l'abaratiment dels preus dels medicaments, amb un descens anual del 2,4%, i un encariment més lleu dels carburants són els grups que més han influït a fixar la taxa anual del 3%.

A l'Estat

L'índex de preus de consum ( IPC ) ha pujat quatre dècimes al novembre respecte al mes anterior , mentre que la inflació interanual ha baixat per segon mes consecutiu i ha caigut  una dècima, fins al 2,9 %, ha informat avui dimarts l'Institut Nacional d'Estadística ( INE ) .

El component que més ha influït en la baixada anual de l'IPC ha estat  la medicina , que ha caigut  el 2,9 % en taxa interanual , la més baixa des de gener de 1994 . E specialment, pe l descens dels preus dels medicaments i altres productes farmacèutics .

També hi han influït el transport , la taxa interanual s'ha moderat cinc dècimes i s'ha situat en el 7,1 %, i l'habitatge , amb una taxa del 6 %, tres dècimes menys que la registrada a l'octubre.

La inflació subjacent
que exclou la variació dels preus dels aliments frescos i l'energia, per ser els més volàtils s'ha mantingut en l' 1,7 %, de manera que ha disminuït la diferència amb l'índex general, que ha estat d' 1,2 punts .

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT